JANGAN UMUM PKP IBARAT NAK TERBERAK BARU CARI JAMBAN - Asniza Khalid Asniza Khalid: JANGAN UMUM PKP IBARAT NAK TERBERAK BARU CARI JAMBAN

JANGAN UMUM PKP IBARAT NAK TERBERAK BARU CARI JAMBAN


PETALING JAYA: Sebarang langkah untuk melaksanakan perintah kawalan pergerakan ketiga (PKP) di Lembah Klang tidak boleh dilakukan pada saat terakhir tanpa prosedur operasi standard (SOP) yang betul, kata wakil DAP Ong Kian Meng.

Sambil mengingatkan kerajaan bahawa 10 juta orang tinggal di Lembah Klang, beliau berkata PKP sangat menyusahkan terutama dari sudut ekonomi, sambil menambah rakyat sudah puas menderita sejak PKP 1.0 dan PKP 2.0. 

Pada pendapat aku selaku warganegara Malaysia, yang turut merasai bahang kehangatan Covid 19 yang kini memuncak, aku tertanya-tanya adakah kita semua akan melalui fasa PKP semula? ADUH! Serik betul rasanya.

Kena pulak time orang nak beraya lagi 2 minggu ni. Merentas negeri dah tentulah tidak dibenarkan. Janganlah pula rentas daerah juga langsung terpalit sama. 

Aku syak, bukan setakat aku je yang merasai kebimbangan. Mungkin juga anda. Cantik dah plan nak balik beraya bagi yang boleh merentas derah atau berada di daerah yang sama, tup-tup! Rentas daerah pun sangkut! Parah! Ke laut semua plan. 

Anak-anak dah dijanjikan nak balik beraya bersama atok, mesti dorang kecewa. Budak.... biasalah. Nama pun raya. 

Aku sebenarnya tak mahu nak mengulas sangat isu perbahasan melibatkan kerajaan. Tetapi, tolong pertimbangkan semula suara-suara rakyat marhaen ini. Angka semakin meningkat, malahan SOP nampak ada kelonggaran.

Macam tak adil pun ada. 

Cuma 1 je, tolong jangan last minit sembang PKP Banyak benda nak kena arrange .. 


No comments:

Post a Comment

Semua komen adalah tertakluk di bawah tanggungjawab anda sendiri. Sebarang bahasa kesat, maki hamun, unsur berbau perkauman dan ugutan akan didelete serta merta. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, link url/link tidak akan disiarkan. Sila tinggalkan komen yang telus dengan fikiran yang waras.

Terima Kasih.

Asniza Khalid ©