JENAZAH 2 BERADIK JATUH TITI GANTUNG SELAMAT DIKEBUMIKAN - Asniza Khalid Asniza Khalid: JENAZAH 2 BERADIK JATUH TITI GANTUNG SELAMAT DIKEBUMIKAN

JENAZAH 2 BERADIK JATUH TITI GANTUNG SELAMAT DIKEBUMIKAN

LEMAS | Mayat Kakak Sudah Ditemui
 
Mayat kanak-kanak perempuan yang terjatuh dan hanyut di Sungai Rekoh, Muadzam Shah, Rompin kelmarin, ditemui malam tadi.
 
Mayat Dhanis Maulida Putri Masani, tujuh tahun ditemui penduduk kampung jam 8:35 malam kira-kira 200 meter dari lokasi kejadian.

Dalam kejadian 2 hari lalu, dua beradik ini dikatakan tercampak setelah motosikal yang ditunggangi ibunya hilang kawalan. Tetapi, ibunya terselamat kerana tersangkut pada jambatan gantung tersebut.Dua orang anak hilang dipandangan dengan sekelip mata. Begitu hebat ujian kepada kedua orang tuanya di bulan Ramadhan. Kedua mayat kakak dan adik telah dikebumikan kira-kira petang tadi di dalam satu liang lahad.

Bersemadilah kamu dengan tenang di sana. Semoga kedua orang tuamu kuat jiwanya dan bertabah dengan ujian Maha Hebat dariNya. Sesungguhnya, setiap yang bernyawa pasti akan kembali.

Al Fatihah buat kedua adik beradik ini.

Sumber : FB Arelong Syah, 
                 Buletin TV3

No comments:

Post a Comment

Semua komen adalah tertakluk di bawah tanggungjawab anda sendiri. Sebarang bahasa kesat, maki hamun, unsur berbau perkauman dan ugutan akan didelete serta merta. Mana-mana komen yang berbentuk iklan, link url/link tidak akan disiarkan. Sila tinggalkan komen yang telus dengan fikiran yang waras.

Terima Kasih.

Asniza Khalid ©